paslanmaz-celik-urunler-aisi-borular-ve-diger

AISI Çelik Nedir?

Amerikan Demir ve Çelik Enstitüsü (AISI) topluluğu tarafından bildiri olarak yayınlanan, çelik üreticileri tarafından üretilen çeliklerin belli bir kullanım alanına göre içeriğinin sabit bileşenlerden olduğunu belirlemek için kullanılan bir ürün sınıflandırma terimidir. AISI kodlarına göre üretim aşamasındaki çeliğin içerdiği elementler farklılık göstermektedir.

Daha fazla oku
asme-bpe-celik

ASME BPE Çelik Standardı Nedir?

ASME BPE, biyofarmasötik mühendisliği için özel olarak geliştirilmiş, çelik boru ve ekipman standardıdır. Standardın amacı, paslanmaz çelik malzemelerin, biyofarmasötik üretiminde kullanılan ekipman ve sistemlerin tasarımında yer alan kaynakların, yüzey işlemlerinin, temizliğin, muayenenin ve belgelendirmenin kalitesini belirlemek ve aynı işlemlerin güvenliğini sağlamak için oluşturulan kriterleri oluşturmaktır.

Daha fazla oku
paslanmaz-celik-kalite-versiyonlari

Paslanmaz Çelik Kalite Versiyonları

Paslanmaz çelik, korozyona karşı dayanıklı olan bir çelik türüdür. Paslanmaz çelikler, içerdikleri krom, nikel, molibden, titanyum, sülfür gibi elementlere göre farklı kalite versiyonlarına ayrılırlar. Bu elementler, paslanmaz çeliğin mekanik, kimyasal, ısıl ve kaynak özelliklerini etkilerler.

Daha fazla oku
paslanmaz çelik fabrikası plaka stokları

Paslanmaz Çelik Firmaları

Metal grupları içerisinde sağlamlığı kanıtlanmış ve insan sağlığı gibi önemli noktalarda kullanılmak üzere üretilen krom karışımlı bir metal alaşım olan çelik, üretilmesi kadar önemli olan bir başka konuda satış yapan paslanmaz çelik firmaları olmaktadır.

Daha fazla oku
kaynak

Kaynak Nedir?

Kaynak, metal parçalarını birleştirmek için kullanılan bir tekniktir. Bu işlem sırasında, genellikle yüksek ısı veya basınç uygulanarak parçalar birbirine kaynaştırılır. Böylece, parçalar arasındaki bağlantı noktası, malzemenin kendisi kadar güçlü hale gelir.

Daha fazla oku
Eski fabrika görüntüsü yapay zeka ile oluşturuldu.

Paslanmaz Çeliğin Tarihi

Paslanmaz çelik, modern dünyanın en önemli mühendislik malzemelerinden biri olarak kabul edilir. Parlak ve dayanıklı yapısıyla, endüstriyel uygulamalardan mutfak gereçlerine kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Peki, bu mucizevi malzemenin tarihi serüveni nasıl başladı?

Daha fazla oku
WeCreativez WhatsApp Support
Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sorun!
Hoşgeldiniz, kurumsal temsilciniz ile görüşmek için hemen yazın.